De Kaag

Deze website is een initiatief van Stichting Promotie Kaag. De stichting is een ondernemersvereniging die in het bijzonder de toeristische promotie van Buitenkaag, Kaag, de Kagerplassen, het Braassemmermeer en Leiden tot haar taak rekent. Op onze website vindt u onder ander informatie over diverse bezienswaardigheden, de leukste adressen voor een diner of overnachting in Kaag en een overzicht van alle watersportmogelijkheden. Maak kennis met Kaag!

De Kaag

Centraal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag. 

Zodra u met het pontje bent overgevaren, waant u zich in een andere wereld. De vele oude pandjes wekken de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in dit unieke watersportdorpje. De Kagerplassen vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, ijs en weder dienende, schaatsen en vissen. In Buitenkaag en Kaag zijn er in totaal meer dan 150 open boten te huur. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water. Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersportgebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten en een speeltuin en diverse overnachtingsmogelijkheden. Bij diverse horecalocaties en de pont staan in het seizoen op het eiland de zogenaamde Zilveren Fietsen, die u net als een winkelwagentje bij de supermarkt, mag gebruiken om op het eiland te fietsen. Als u de fiets na gebruik terug plaatst in de daarvoor bestemde rekken, krijgt u ook het €2-muntje weer terug.

Locatie, veer en openbaar vervoer

Buitenkaag/Kaag ligt nabij de A44 en westelijk van de A4. Het eiland is bereikbaar met een veerpont. Dit vaart 7 dagen per week, 24 uur per dag. Openbaar vervoer: Sinds eind 2010 is de bereikbaarheid substantieel verbeterd. Connexxion Lijn 164 rijdt nu vanaf NS-station Sassenheim via Buitenkaag naar NS Nieuw-Vennep en door naar NS Hoofddorp. Voor details verwijzen wij u graag naar de Connexxion-site: www.connexxion.nl. De Buurtbus rijdt een uursdienst tussen Lisse en Roelofarendsveen, haltes o.a. nabij de veerpont.

WEBCAMS

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit.