De Kaag

De Kaag

Centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag, de parel van de Haarlemmermeer en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag. 

Dit dubbeldorp is een uniek watersportgebied en vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, en met vorst, schaatsen, ijszeilen etc. In Buitenkaag en Kaag zijn er in totaal meer dan 150 open boten te huur. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water. Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersport gebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten en een speeltuin en diverse overnachtingsmogelijkheden. Bij diverse horecalocaties en de pont staan in het seizoen de zogenaamde Zilveren Fietsen, die u net als een winkelwagentje, mag gebruiken om op het eiland te fietsen. Als u de fiets na gebruik terug plaatst in de daarvoor bestemde rekken, krijgt u ook het €2-muntje weer terug.

Locatie, veer en openbaar vervoer

Buitenkaag/Kaag ligt nabij de A44 en westelijk van de A4. Het eiland is bereikbaar met een veerpont. Dit vaart 7 dagen per week, 24 uur per dag. Openbaar vervoer: Connexxion Lijn 164 rijdt van NS-station Sassenheim, NS Nieuw-Vennep en naar NS Hoofddorp naar Buitenkaag. Voor details verwijzen wij u graag naar de Connexxion-site: www.connexxion.nl. Ook is er een busverbinding tussen Lisse en Roelofarendsveen, haltes o.a. nabij de veerpont.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van de Kagerplassen liggen tal van leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek ze wandelend, fietsend of per boot. Klik hier voor alle bezienswaardigheden.

WEBCAMS

Bekijk de webcams